Gladys Vimme

Jeg heter Gladys og jeg er litt over middels opptatt av mat. Jeg har i mange år arrangert Indisk matkurs på Sørlandet. I tillegg til å lære deg å lage Indisk mat kan du bestille Indisk mat som jeg lager, direkte hjem til deg, til konfirmasjon, bryllup og andre festlige anledninger. Når jeg har matkurs lærer du mye om Indisk krydder og hvordan du lager indisk mat fra grunnen av. Indisk mat fra grunnen av smaker himmelsk. Felles for de fleste typer indisk mat er den utstrakte bruken av sterke og søte sauser. Men selvsagt tilpasser jeg styrken til det den enkeltes ønsker. Vil du ikke ha det så sterkt så lager jeg maten slik at du får den etter den styrken du syns er greit.

Krydderet i India varier mellom de ulike landsdelene. I det nordlige India hvor jeg er vokst opp er vi glade i sterk mat. Men etter at jeg kom til Norge har jeg måtte tilpasse dette etter nordmenns ønsker, og gjerne litt mildere enn det jeg er vant til.

160 kilometer øst for Delhi, ligger byen Agra hvor jeg er vokst opp. Fra terrassen på hustaket mitt kunne jeg se direkte til Taj Mahal. Taj Mahal er blitt beskrevet som en vakker juvel, som en kjærlighetssang i stein og som den skjønneste gravskrift fra en sørgende ektemann til hans avdøde hustru. Dette vakre byggverket, som er tegnet av en tyrkisk arkitekt og bygd i hvitt marmor, står der som et monument over den kjærlighet Sjah Jahan hadde til sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, som døde i 1631. Det tok 20 år å bygge gravmælet, og omkring 20 000 arbeidere deltok i byggearbeidet. Byggverket er regnet som verdens 7.underverk.Det var KJÆRLIGHET som følgte meg hit til Norge 2002.

I mitt arbeid med mat og alt jeg har rundt meg forsøker jeg å tenke på hvor viktig kjærlighet er til mat og de menneskene vi omgås. Jeg håper denne
kjærligheten også kan kjennes i maten jeg tilbereder på kurs og kan bringe hjem til deg.

Jeg har en bachelor innen art og design. I India jobbet jeg mange år som sekretær for et stort internasjonalt firma, og i Norge har jeg tatt fagbrev innen kontorfaget og jeg har jobbet innen kontorfaget i flere år på Sørlandet. Men nå har jeg bestemt meg for å jobbe med min lidenskap som er Indisk mat. På kursene mine, som jeg enten har hjemme hos deg eller arrangerer i et leid lokale får du både lage og smake på maten. Du får lære om indisk krydder og hvordan du kan variere dette i maten som du tilbereder. Det tar litt tid å lage indisk mat så en må ha god tid og jeg legger alltid opp til en hyggelig atmosfære på kursene mine.

Den indiske maten jeg lager er maten vi spiser hjemme hos oss – enten det er hverdag, helg, høytid eller fest. Jeg håper dette kan gi deg inspirasjon til å ta kontakt for matkurs eller bestilling av mat hjem til deg. Uansett tilpasser jeg dette til dine ønsker. Håper du tar kontakt.

Klikk her for å ringe oss