Blogg

SHAHI TUKDA/TOAST

Ingredienser:

Melk, Loffbrød, ghee/olje, smør, fløte, rosevann, grønn kardemomme, nøtter, mandler og pistasjer, sukker.

Slik gjør du:

01. Klipp hjørnene på brødskiver og kutt skivene diagonalt.

02. Varm ghee og når det er varmt, stek frityrbrødene til gyldenbrun. Fjern på en vevforet plate.

03. Varm vann i en panne og tilsett 1/2 kopp sukker til den. Legg kardemomme til vannet. La det koke i 6-8 minutter.

04. Oppløs melk i en tung bunnkanne og kok 10 minutts sakte.

05. Når det kommer til å koke, legg til safran og rosenvann og senk varmen og la den simre til den reduserer til halvparten.

06. Tilsett sukker og tik det litt mer. Fortsett å røre rabdi kontinuerlig.

07.Dip brødskiver i sukker sirup i 5 sekunder. (eller mer hvis du liker mykere versjon)

08. Hold dem på serveringsplaten. Topp med redusert melk. Garnér med mandler og pistasjnøtter.

Shahi Tukda er en tradisjonell Hyderabadi Dessert laget av dypfryste brødskiver i ghee og dunking det i sukker sirup.

Klikk her for å ringe oss